Kas

07/11/2023 tarihinde okulumuzda Cumhuriyetimizin 100. yılında hep birlikte okuyoruz etkinliği kapsamında tüm sınıflarımızda kitap okuma faaliyeti gerçekleştirilmiştir.

Kas

Okulumuz öğrencileriyle, Filistinli kardeşlerimiz için okumuş olduğumuz ,Yasini Şerif, Mülk,Nebe,Fetih surelerimiz,Salavati Şerifelerimiz,Hatmi Şerifimiz, ,Amin sesleriyle dualandı.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin resmen kurulduğu tarihtir. Ulu Önder Atatürk, diğer bayramlar gibi bu bayramı da gelecek nesillere bir miras olarak bırakmıştır. 29 Ekim 1923 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yapılan bir anayasa değişikliğiyle Türkiye'nin yönetim biçimi Cumhuriyet olarak belirlenmiştir.Bizler de yeni Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş günü olan 29 Ekim'i her yıl ülkece coşku içinde kutlamaya devam ediyoruz.

Okulumuzda da bu kutlu gün yapılan panolar, törenler ve gösterilerle kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ekm

Şehit Sıddık Uluocak İmam Hatip Ortaokulu 15 Temmuz Çocuk Gazetesi Özel Sayısı Okulumuz Öğretmen ve Öğrencileri Tarafından Hazırlanmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda "ÇEDES" projesi kapsamında sınıflarımızdan öncelikli olarak gönüllü öğrenci seçimi yapıldı. ÇEDES Ekim Ayı Kılavuzunda belirlenen "Edep- Saygı- Nezaket" konusu çerçevesinde sınıflarımızda "Tahta Çanak- Rüya- Sirkeci ve Balcı" hikayeleri okutularak öğrencilerimizin bu değerlerimizi özümsenmesi sağlamaya çalışıldı. Ayrıca kılavuzda belirlenmiş olan kısa videolar öğrencilere izlettirilerek öğrencilerimizle değerlerimizle ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Ekm

İmam Hatip okullarının kuruluşunun 72. Yılını kutlamak üzere okulumuzda program gerçekleştirildi. Programımız Kur-an tilavetiyle başladı. Müdürümüz Sayın Nazif ŞAHİN, İmam Hatipli olmanın önemi ile ilgili düşüncelerini öğrencilerimizle paylaştı. Daha sonra öğrencilerimiz İmam Hatip ile ilgili şiir ve yazılar okudu.En son koro olarak ezgiler söyleyenerek program sona erdi.

Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Okulumuz 2023/2024 yılı sınav takvimi

Ekm

Milli Mücadele'nin merkezi olan Ankara'nın düşman işgalinden kurtarılmasından sonra Ankara'nın Türkiye Cumhuriyeti'nin başkenti olmasının 100.yılını kutluyoruz. Gazi Mustafa Kemal 1923 yılında jeopolitik durumu ve coğrafi konumu nedeniyle Ankara'yı Millî Mücadele'nin karargâhı yapmıştır ve Ankara' yı başkent olarak ilan etmiştir.

Bizler de bu kutlu günü  coşku ile kutladık. Okulumuzun hazırladığı 13 Ekim Ankara' nın Başkent oluşu Yenimahalle İlçe programı; öğretmenlerimizin, öğrencilerimizin, velilerimizin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Veli KARAKUŞ' un katılımıyla gerçekleştirilmiştir. Program kapsamında; saygı duruşu ve İstiklal Marşı' nın ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar; video gösterisi, oratoryo, halk oyunları ve marşlarla programımız tamamlanmıştır. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Ekm

13/10/2023 tarihinde okulumuzda tüm öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Öğrencilerimize yönelik olarak deprem ile ilgili bilgilendirme çalışmalarına devam ediyoruz. Deprem anında ÇÖK - KAPAN - TUTUN uygulaması yapıldı ve deprem sonrasında acil toplanma alanına toplanıldı. Tatbikat başarılı bir şekilde gerçekleştirildi.

Eyl

Mevlid-i Nebi haftası dolayısıyla okulumuzda Peygamber Efendimizi bir daha anmak ve anlamak gayesiyle öğrencilerimiz tarafından hazırlanan bir program gerçekleştirdik. Ayrıca Öğrencilerimize ve öğretmenlerimize kandil simidi çikolata gül suyu ikramlarında bulunuldu. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Eyl

2023-2024 Eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası okulumuzda coşku ile kutlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ağu

8. sınıf öğrencilerimize duyurulur. DYK kayıtları 24-28 Ağusos tarihleri arasında E-Kurs modülü üzerinden yapılacaktır.

Ağu

2022/2023 Eğitim öğretim yılında Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Oku-Yorum Projesi okulumuzda istekli 4 öğrenci grubuyla gerçekleştirildi.

Haz

Okulumuz öğrencileri ile tarihi ve dini mekanlara gezi düzenledik. Hacı Bayram Camii, Melike Hatun Camii ve Hacı Bayram-ı Veli  Hazretleri Türbesi' ne ziyaretlerde bulunduk. Bu ziyaretler ve ziyaret edilen yerler ile ilgili anlatımlar sonucunda öğrencilerimizde  kültür ve tecrübe aktarımı sağlandı.

Haz

Okulumuz 6. sınıf öğrencilerimiz ile Millet Kütüphanesi ve Millet Bahçesi' ne gezi düzenledik. Bu sayede öğrencilerimizle hem kültürel ham de doğa gezisi etkinlikleri yaptık. Etkinliğimizde öğrencilerimiz bisiklet turu ve farklı aktivitelerle eğlenip hoşça vakit geçirdiler. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.