Dönem Sonu Faaliyet Haftası Kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ve Şehitler Anıtı Gezisini 18/01/2024 tarihinde Perşembe günü gerçekleştirdik. Öğrencilerimize bu güne ilişkin farkındalık oluşturmak ve toplumsal hafızayı diri tutmak amacıyla düzenlediğimiz gezide, öğrencilerimizin milli ve manevi değerleri güçlendi.Öğrencilerimiz Türk milletinin demokrasiye olan inancını ve sahiplenme duygusunu ne denli büyük olduğunu gördüler.

Dönem sonu faaliyet haftası kapsamında 17/01/2024 tarihinde Çarşamba günü okulumuzda uçan yumurta yarışması yapıldı. Gruplar haline yarışmaya katılan öğrencilerimiz hünerlerini sergiledi. Her sınıf seviyesinde 1. olan gruplara madalya verilmiş olup, okulumuz genelinde de 1. 2. ve 3. olan gruplarımız ayrıca ödüllendirilmiştir. Katılımın ve ilginin yüksek olduğu yarışmamızın her yıl yapılması düşünülmektedir.

Mübarek üç ayların başlangıcı olan Receb ayının girmesini ve ilk kandil gecesi olan Regaib Kandili' ni de kutlamak amacıyla düzenlenen programda; üç aylar ve Regaib Kandili ile ilgili kısa bir sohbet ve okulumuz öğrencilerinin Yasin-i Şerif okumasıyla program tamamlanmıştır.

Karne öncesi "dönem sonu faaliyet haftası" etkinlikleri kapsamında öğrencilerimizin sanatsal, kültürel, sportif ve bilimsel faaliyetlere katılımlarını arttırmak amacıyla 15/01/2024 pazartesi günü öğrencilerimizle sinema etkinliği gerçekleştirdik. Öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Hicri takvimde mukaddes olan Recep, Şaban ve Ramazan aylarını içine alan üç aylar başladı. Dua kapılarının açık olduğu bu mübarek zamanın gelişini 12/01/2024 tarihi Cuma günü 7/A sınıfı öğrencilerimizle tüm okula coşku ile duyurduk.

Genç Bilaller Ezan okuma yarışmasına 6. sınıf öğrencimiz Ahmet ÖZTÜRK ile katıldık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencimize teşekkür ederiz.

Genç Nida Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışmasına 6. sınıf öğrencimiz Doua Abdulrahman HASAN ile katıldık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencimize teşekkür ederiz.

Genç Seda Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışmasına 8. sınıf öğrencimiz Berat Yasir TAŞATAN ile katıldık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencimize teşekkür ederiz.

Ara

Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Melike ÖDEMİŞ tarafından öğrencilerimize ve öğretmenlerimize  ÖĞRENCİ / ÖĞRETMEN DESTEK SİSTEMİ (ÖDS) konulu bilgilendirme semineri düzenlenmiştir.

Ara

Devlet Bursuyla Yurt Dışında Yüksek Lisans ve Doktora Burs Programı, ülkemizin yetişmiş insan kaynağı ihtiyacını karşılamak amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen yurt dışı lisansüstü öğrenim bursluluk programıdır. Başvuru şartları ve tarihleri aşağıda belirtilmiştir. Velilerimize ve öğrencilerimize duyrulur.

BAŞVURU TARİHLERİ

19 - 29 ARALIK 2023

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

▪ Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

▪ Lisans mezunu olmak

▪ ALES’ten en az 75 puan almış olmak

▪ Yüksek lisans öğrenimi için 30 yaşından büyük olmamak

▪ Doktora öğrenimi için 33 yaşından büyük olmamak

▪ Akademik not ortalaması “4 üzerinden 2.50”, “100 üzerinden 65,00" veya daha yukarı olmak

BAŞVURU İÇİN   " yyegm.meb.gov.tr "

Ara

Mevlana'nın ölüm günü 17 aralık 1273 olduğu için bu gece Şeb-i Aruz gecesi olmuştur. Şeb-i Aruz düğün gecesi demektir. Mevlana'nın Rabbine, sevgiliye kavuşması Düğün Gecesi olarak adlandırılmıştır. Her yıl 7- 17 Aralık tarihleri arasında Mevlana değerlerini yaymak için Mevlana Haftası olarak kutlanmaktadır. Mevlana Celaleddin Rumi'yi sevgi ve rahmetle anıyoruz.

Ara

Çedes kapsamında okulumuzda Kasım ayı içerisinde sorumluluk ve özdenetim konulu çalışmalar yapılmıştır.

-Iğdırlı Onbaşı Hasan ve Şehzadebaşı Camii’nin restorasyonuyla ilgili hikayeler sınıflarımızda okutularak değerlendirmesi yapılmıştır.

-Yazar Mustafa Akgün okulumuza teşrif etmiş ve öğrencilerimize Filistin’deki durumlarla ve Müslüman olma bilinciyle ilgili seminer vermiştir.

-Öğrencilerimizin katkılarıyla gerçekleştirdiğimiz kermes ile birlikte Filistin’deki kardeşlerimize yardım kampanyası düzenlenmiştir.

-Sorumluluk ve özdenetim ile ilgili sınıflarımızda kısa videolar izlettirilerek bu konuda farkındalık kazandırılmaya çalışılmıştır.

Ara

Okulumuz veli, öğrenci ve personeline “çocuklarımız ilk yardımla daha güvende” projesi kapsamında seminer düzenlenmiştir.

Ara

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve onların okuma kültürünü geliştirmek amacıyla okulumuzda yazar Mustafa AKGUL  ile imza günü etkinliği duzenlendı. Öğrencilerle yapılan söyleşinin ardından yazar öğrencilerimizin sorularını yanıtladı. Her öğrencinin kitabi ismine ithafen imzalandı. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Kas

Ülkemizde 1981 yılından itibaren çeşitli etkinlikler ve büyük coşku içerisinde kutlanan Öğretmenler Günü bizim okulumuzda da coşku ile kutlandı. Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.