Haz

Kur’an-ı Kerim’in ana konuları ve muhtevasına yönelik olarak Din kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenimiz Fatma BİLGİN öğrencilerimizle seminer gerçekleştirdi.

Kur’an-ı Kerim’i arapça olarak okumak dışında Kur' an-ı anlamak  ve hayata geçirebilmek için anlamını okumak, içeriğini anlamak, muhtevasını bilmek gibi değerlerin  önemli olduğu vurgulandı.

Haz

İstanbul'un fethi, Osmanlı İmparatorluğu'nun Bizans İmparatorluğu'nun başkenti olan İstanbul'u (o dönemde Konstantinopolis olarak bilinir) ele geçirdiği tarihi bir olaydır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul'un fethi ülkemizde coşku ile kutlandı. Biz de okulumuzda törenle bu kutlu günü tüm öğretmen ve öğrencilerimizle kutladık. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuzda yıl sonu teknoloji tasarım şenliği ve görsel sanatlar sergisi yapılmıştır. Tüm öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleşen etkinlik için herkese teşekkür ederiz.

Haz

Okulumuz öğretmenleri tarafından Hz. Muhammed’in (sav) eğitim anlayışı ve eğitim metotları konulu makale taraması yapıldı. Peygamberimizin eğitim anlayışı ve metodlarıyla günümüzde tavsiye edilen metodlar karşılaştırıldı. Hz. Peygamber örgün eğitim kurumlarının bulunmadığı bir dönemde yaşamış olmasına rağmen çeşitli öğretim yöntemleri kullanarak dini bilgileri insanlara anlayacakları bir dilde sunduğu belirtildi. Kullandığı ilke ve yöntemler öğretmenlerimiz tarafından istişare edildi.

Eğitim-Öğretim Faliyetleri Esnasında Bağlı Kaldığı İlkeler ve Uyguladığı Metodlar;

A) İlkeler;

1. Eğitimde ferdi farklılıklar
  2. Tedricilik
  3. Zamanlama İlkesi
  4. Somuttan Soyuta
  5. Sevgi İlkeleri

B) Metodlar;

1. Anlatım Metodu
  2. Soru Cevap Metodu
  3. Örnek Verme Temsil Metodu
  4. Kıssa Metodu
  5. Model Sunma ( yaşayarak öğrenme) Metodu
  6. Özendirme Sakındırma Metodu
  7. Öğütle İkna Metodu

May

Okul rehber öğretmenimiz Derya YILMAZ tarafından öğretmenlerimize yönelik olarak "Moderatörlük ve Öğrenci Koçluğu Eğitimi" çalışması yapılmıştır.

May

Türkiye Cumhuriyeti tarihinde eşsiz bir galibiyet olarak yer eden Kurtuluş Savaşı'nın ilk adımı 19 Mayıs'ta atılmıştır. 19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bugün İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. 19 Mayıs 1919 tarihi, Türkiye'nin dönüm noktalarından biridir. Atatürk'ün Samsun'a ayak bastığı bu gün " Atatürk' ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" olarak kutlanmaktadır.

Biz de bayramımızı coşku ve heyecanla hazırladığımız törenle kutladık. Tören sonunda okul futbol turnuvasında dereceye giren 8/A ve 6/C sınıfı takımlarına madalyaları beden eğitimi öğretmenimiz  Uğur Kadir TAHMAZ tarafından verildi. Emeği geçen öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize teşekkür ederiz.

May

İş  Sağlığı ve  Güvenliği haftası kapsamında öğrencilerimizde özgüven ve sorumluluk duygusunu geliştirmeye, yeni ilgi alanları oluşturmaya, milli ve manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri kazandırmaya yönelik olarak öğretmenlerimiz tarafından sunumlar yapılarak videolar izletilmiştir. Emeği geçen öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

May

Kut'ül Amare, Osmanlı Ordusunun Bağdat'ın güneyinde yer alan Kut bölgesinde İngilizler ile destansı mücadelesini ifade etmektedir. Bu mücadelede zafer Osmanlı Ordusunun olmuştur. Biz de bu zaferi okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutladık.

Nis

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Sınıfında öğretmenler rehberliğinde ders programına uygun zamanlarda öğrencilerimiz kulaklıklarını takarak internetten seviyelerine uygun seçtikleri sesli kitapları dinleyebilmektedirler.

Nis

28 Nisan Cuma günü saat 09:00 da okulumuz çok amaçlı salonunda 8. sınıf öğrencilerimiz ve mezun öğrencilerimizle söyleşi gerçekleştirdik.

Okulumuza davet edilen mezun öğrencilerimiz; Uluslararası Prof. Dr. Muhammed Hamdullah Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ahmet Asım KOÇAK ile Batıkent Şehit Demet Sezen KAİHL (Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu) öğrencisi  Elif ARSLANARGUN oldu.  Mezun öğrencilerimiz öncelikle kendilerini tanıtıp hangi okulda okuduklarından, sınava nasıl hazırlandıklarından, hazırlık sürecinde yaşadıkları durumlardan, liseli olmanın güzelliklerinden, nitelikli okulda okumanın avantajlarından bahsettiler.

Sonrasında 8. sınıf öğrencilerimiz ders çalışma tekniklerini,hazırlanırken yaşadıkları psikolojik durumları ve merak ettikleri diğer soruları sordular. Öğrencilerimizin yaptıkları söyleşi 1 saatin sonunda bitti. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

"Vakti Kuşanmak" projesi kapsamında öğrencilerimizde namaz bilinci oluşturmak için hergün öğle namazı okulumuzda  cemaatle kılındı, " Namaz Ağacı" etkinliği dağıtıldı ve devamlılıkla uygulandı. Namaz kılmak ile ilgili panolar hazırlandı ve düzenli aralıklarla yenilendi. Mescidlerimize ve sınıflarımıza konuyla ilgili afişler hazırlandı. Öğrencilerimiz camiye götürülerek cemaatle namaz kılındı. Yapılan etkinliklerle öğrencilerimizde namaz bilinci sağlandı.

Ekm

İmam Hatiplerin kuruluş yıl dönümü kapsamında; imam hatiplerin toplumdaki önemini farkettirmek, bakış açılarıyla, ahlaki davranışlarıyla topluma örneklik oluşturmak ve Necip Fazıl' ın belittiği gibi "Asımın Nesli" olma yolunda "Kim Var?" deyince "Ben Varım" diyebilen bireylerden olabilmelerini sağlamak için okulumuzda imam hatiplerin kuruluşu ile ilgili pano oluşturuldu. Tüm okulun katılımıyla "İmam hatipli olmak" adlı program düzenlendi. Öğrenciler arasında resim yarışması düzenlendi ve sergilendi. Ayrıca sınıflarda imam hatipli olmakle ilgili video izletildi, ilahi ve ezgiler söylendi.

Ekm

15 Temmuz Demokrasi Zaferi, Şehitleri Anma ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında okulumuzda pano hazırlandı ve konu ile ilgili videolar tüm sınıflarımızda öğrencilerimize izlettirildi.