Nis

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI OKULUMUZDA ÇOŞKUYLA KUTLANDI.

Nis

Okulumuz 7. Sınıf öğrencileri ile Ankara Somut Olmayan Kültürel Miras Müzesi'ne düzenledigimiz gezide öğrencilerimiz geleneksel gösteri sanatları hakkında bilgi edindiler. Geleneksel el sanatlarımızdan ebru ve ıhlamur baskıyı deneyimleyerek eğlenceli vakit geçirdiler. Geleneksel mutfaklarımız, misafir odalarımız, sohbet odalarımız konusunda bilgi sahibi oldular. Doğum,askerlik,düğün gibi geçiş dönemlerine ait bazı adetlerimizi öğrendiler. Ardından 1. TBMM'yi ziyaret ederek kurtuluş savaşı yıllarına ait anıları incelediler.

Nis

Kadir gecesi münasebetiyle okulumuzdakandil programı düzenlendi. Kuranı Kerim tilaveti  yapıldı. ilahiler okundu. Okunan hatimler için dualar edildi ve Kadir gecesi sohbeti yapıldı. Hatim yapan öğrencilerimize hediyeler verildi. Son ders öğrencilerimizle bayramlaşılarak öğrencilerimize ikramda bulunuldu.

Mrt

28/03/2024 ÇARŞAMBA GÜNÜ OKULUMUZUN 8. SINIF ÖĞRENCİLERİNE VE 7. SINIF ÖĞRENCİLERİNE İFTAR YEMEĞİ VERİLDİ. İFTAR YEMEĞİNE OKUL İDARECİLERİ VE ÖĞRETMENLERİ DE KATILDI. KATILIM GÖSTEREN ÖĞRENCİ VE PERSONELİMİZE TEŞEKKÜR EDERİZ.

Okulumuz 2023/2024 Eğitim-Öğretim Yılı II. Dönem Sınav Takvimi

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi vesilesiyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Mrt

Okulumuz 5. sınıf öğrencileri arasında düzenlenen İstiklal Marşı'nın 10 kıtasını ezbere güzel okuma yarışmasında birinci olan  5/ B sınıfı öğrencisi İrem Sena Cüce'nin hediyesini eğitim müfettişi Hasan KARAKAYA verdi.

Aynı yarışmada 2. olan 5/B sınıfı öğrencisi Şam Elmüzin' in ödülünü okul müdürümüz Nazif ŞAHİN verdi. Ögrencilerimizi tebrik ederiz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 103.  yıl dönümü okulumuz öğrencileri tarafından coşkuyla kutlandı.

Mrt

Eğitilmiş, bilinçli bireyler, yerinde zamanında ve doğru yöntemlerle yapılan müdahaleler, kaza ve doğal felaketler sonrasında yaşanacak olumsuzlukları azaltacaktır düşüncesiyle Şehit Sıddık Uluocak İmam Hatip Ortaokulu'nda  “Deprem Tahliye Tatbikatı” yapıldı.

Ülkemizde 1-7 Mart arası, deprem bilincinin oluşturulması ve depremlerde yaşanılacak olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması amacıyla “Deprem Haftası” olarak anılmaktadır. Bu tarihlerde okullarda can ve mal kaybının en aza indirilmesi için, personel ve öğrenci tahliye tatbikatı yapılması, dersliklerin planlı bir şekilde boşaltılarak önceden belirlenen acil toplanma bölgelerinde toplanılması ve bu sürecin değerlendirmesi yapılmaktadır.

Mrt

Okulumuz öğrenci ve öğretmenleriyle beraber Berat kandilimizi kutladık. Öğrencilerimiz Kuranı kerim tilaveti ve ilahiler söyledi. Öğretmenlerimiz de Berat kandiliyle ilgili sohbet gerçekleştirdi. Dualarla programımız sona erdi.

Şbt

15 Temmuz Demokrasi Müzesi ve Şehitler Anıtı Gezisini 27/02/2024 tarihinde Salı günü gerçekleştirdik. Öğrencilerimize bu güne ilişkin farkındalık oluşturmak ve toplumsal hafızayı diri tutmak amacıyla düzenlediğimiz gezide, öğrencilerimizin milli ve manevi değerleri güçlendi.Öğrencilerimiz Türk milletinin demokrasiye olan inancını ve sahiplenme duygusunu ne denli büyük olduğunu gördüler.

Şbt

Vakti Kuşanmak Projesi kapsamında İlahiyatçı yazar Seyfettin Bulut tarafından  okulumuz öğrencilerine seminer verilmiştir. Değerli hocama ufuk açıcı sunumundan dolayı teşekkür ederiz.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Şubat ayı faaliyetleri kapsamında "Atasözleri ve Deyimleri dramayla anlatma etkinliği", Atasözleri ve Deyimleri Resmetme" etkinliği yapıldı.

Karne Dağıtımı yapıldıktan sonra okulumuzda düzenlenen tören ile 1. dönemi kapattık. Dönem içerisinde gerek derslerdeki başarısı ile gerekse örnek davranışları ile dereceye giren öğrencilerimize öğretmenlerimiz ve okul müdürümüz tarafından hediyeleri verildi. Öğrencilerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Dönem Sonu Faaliyet Haftası Kapsamında 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ve Şehitler Anıtı Gezisini 18/01/2024 tarihinde Perşembe günü gerçekleştirdik. Öğrencilerimize bu güne ilişkin farkındalık oluşturmak ve toplumsal hafızayı diri tutmak amacıyla düzenlediğimiz gezide, öğrencilerimizin milli ve manevi değerleri güçlendi.Öğrencilerimiz Türk milletinin demokrasiye olan inancını ve sahiplenme duygusunu ne denli büyük olduğunu gördüler.